Direktlänk till inlägg 20 januari 2009

I nästan 12 år........

Av Äbbe staff - 20 januari 2009 11:19

Om jag nu inte har räknat fel så har jag haft staff i 12 år. Oj, vart tog åren vägen. Den första staffen hetter Ikaros och var en garpenborgare, nämligen från marias första staffekul. En underbar hund som gjorde mig helt förälskad i denna underbara ras. Han lever än idag men hos en fördetta till mig. Jag fick tyvär inte ta med mig gullgrisen. Men valet av nästa hund var redan givet. Det skulle vara en staffordshire bull terrier från kennel Garpenborg så klart. Kommer aldrig glöma när jag fick samtalet från Garpenborg, att nu hade det föds små bebbisar och det fanns två hanar. Det dröjde inte länge föränn jag stod på farstkvisten till Marias & Carlos hem i Värmdö. En svart hane vid namn WOTAN kom att bli min och då menar jag verkligen min. Där jag var så var han. En Otrolig hund på så många sätt. Som har satt djupa spår i mig. Han lever dock inte idag  men han vart 8 år och har en hel hög med fina valpar efter sig.

Har två stora påsar här hemma med utmärkelser som han kammade hem i utställningsringen. Wotan med stort W. Jag kan fortfarande får tårar i ögonen när jag ser på foton av honom. Han var min och kommer alltid att vara min.

Under tiden som Wotan var i livet hade han en staffetjej vid sin sida som heta Fera. En mysig staffetjej men väldigt speciell. Hon blev tre år.....

Som om detta var nog så hade Wotan även två cane Corso kompisar, Leja och Smilla. Smilla var favoriten som han så ofta sov tillsammans med. Så nog har jag levt ett riktigt hundliv och som mest hade jag fyra hundar tillsammans. Då bodde jag på Ekerö i hus och jag vet att grannarna skrattade när jag kom med fyra hundar och en barnvagn. det var tider det.

Efter Wotan tog det ett tag innan jag skaffde nästa staffe. Men givetvis blev det även denna gång en Garpenborgare vid namn Wita en alldeles underbar liten sockersöööööööööt staffe tjej. Hennes vackra ögon kunde man drunkna i. Hon bodde hos oss här i Mariefred i två år drygt sen tror jag att det blev för mycket för henne i en barnfamilj så hon fick komma till Liza . Kan Inte tacka Liza nog för att ni tar hand om lilla Wita på bästa sätt. Hon kunde verkligen inte få det bättre någon annanstans. Fast hon är fortfarande mitt hjärtgyn*blink,blink*.

Och nu har vi Äbbe hemma, det har blvit hela 12 år med rasen och jag är så oändligt tacksam för allt kennel Garpenborg. Det är många år som vi har känt varandra nu och det är så spännnade att få följa alla hundar och se Wotans avkommor mm. Jag minns tiden från värmdö när jag har vart hundvakt och settat i valplådan och tittat på valpar och jag tror aldrig jag skulle ledsna på det. Som sagt det har satt djupa spår i mig och en staff i huset är lika självklart som livet självt.

Har så mycket bilder på staffar i fotoalbumen hemma att jag inte vet vart alla ska få plats. Hundar jag minns..... Asta, Greta, Carmen, Ruby mm alla garpenborgare som för mig har vart speciella.

Ja, även nästa val är lika självklart, det blir en staff men när det får tiden utvisa.

Här kommer lite bilder på Äbbe från i sommras.

kramen

 
ANNONS
 
Ingen bild

Liza

22 januari 2009 21:13

Hej Ulrika, vad gulligt skrivet om Wita! Vi älskar Wita så otroligt mycket, hon är min prinsessa! Om du har så får du gärna skicka bilder på henne som valp till athenas_mejl@hotmail.com
Mvh Liza

 
Ingen bild

Maria

24 januari 2009 18:26

åhhh, vad gullig du är Ulrika! Ja fasen vad tiden rinner iväg, 12år bara sådär- vips! Ofattbart. Tänker oxå ofta på alla dessa hundar, och framförallt Wotan då man ser hans ättlingar som du säger det finns ju en hel del av dom :-)
Alla besvär man har som uppfödare blir som bortblåsta när man läser saker som detta
kram!

 
Ingen bild

Maria

7 februari 2009 10:32

Hello i stugan, grattis till jobbet!
men nu vill vi se lite mer bilder på Mariefredskungen! :-)
Du får skaffa pannlampa och fota på kvällen när du kommer hem från jobbet *ler*
kram Maria

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Äbbe staff - 28 juli 2009 10:31

Ja, det var ett bra tag sedan men vi har helt enkelt haft fullt upp. Äbbe har växt och blivt så stor. Han är en riktig bulldozer. Men keligare gris får ma leta efter. Mattes kudde är den enda som duger när vi ska lägga oss obs vi ska lägga oss. För d...

Av Äbbe staff - 22 mars 2009 14:57

Våren har landat här i Mariefred. I varjefall för ett tag, men vi hoppas jue att den är här för att stanna. Vårtecknen är många, spindlarna kommer fram till Äbbes stora förtjusning*blääää*. Man jagar dom, sen äter man upp dom, sen ska man helst ge ma...

Av Äbbe staff - 3 mars 2009 18:20

Vår vindarna far genom Äbbes öron och det är DÅ det kommer, det sk bullfnattet. Äbbe har nog fått vår känslor...... hur man nu kan ha det när det är massor av snö. Dom vet och jag känner att något händer i luften......längtar tills solen värmer. Bull...

Av Äbbe staff - 25 februari 2009 20:07

Husse hade vart och handlat semlor till sig och Ymer så dom kunde ha mys till mellanmålet. Husse skulle hämta Ymer på dagis. Semlorna låg kvar i framsättet på bilen. Husse hade dock glömt att jag hade den andra bilen med hundgaller bak. Så när husse ...

Av Äbbe staff - 20 februari 2009 18:41

Underbara SOL. Äbbe älskar solen precis som matte. Även om det är minus grader så stannar han upp på våra promenader bara för att njuta av SOLEN. Så underbart sköööönt. Vi är rätt trötta på mörkret. Idag var vi som vanligt på vår golfbana, bara jag ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Superstaffen-Garpenborgs` ÄBBE med Blogkeen
Följ Superstaffen-Garpenborgs` ÄBBE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se